top of page

Om

 

 

Jag skyller på Nan Goldin. För hennes enormt starka utställning

på Whitney Museum i New York i slutet av 90-talet.

På väggarna hängde ett kapitel ur Nan Goldins liv.

När jag klev in i rummet hade jag ingen aning om vem hon var, men där och då blev jag fast. Jag har alltid fascinerats av människor. Jag har alltid samlat på stories.

 

Sedan dess har jag utbildat mig på Beckmans och på Poppius.

Jag har arbetat som Art Director i många år, framförallt utomlands i Madrid, Barcelona och London. Jag är van att arbeta på spanska, engelska och svenska. Samtidigt har jag drivit min label-

She Fell Off The Horse, där jag arbetat med reklambyråer, egna projekt, start-ups och konstutställningar. Den gemensamma nämnaren har alltid varit koncept, storytelling och berättelse.

Jag har alltid arbetat nära bilden.

 

Arbeten har belönats i Stockholm, London, San Sebastian, Madrid och Barcelona. På Moderna Museet, Reina Sofia i Madrid och Nationalmuseum i Stockholm finns två projekt representerade eftersom de tillhör den permanenta samlingen.

Jag är rädd för att bli för bekväm och därför mån om att ständigt utvecklas. Nu har jag utbildat mig till bildjournalist på Nordens Fotoskola. För mitt examensarbete ”Hej och välkommen till Självmordslinjen” tilldelades jag Årets Rookie av PFK Sthlm. 

I år nominerades jag av Årets Bild till Vardagslivsreportage inrikes för mitt arbete på Säkerhetsklass 2. Förra året nominerades jag till Årets Fotograf och Årets Vardagslivsreportage Inrikes. Jag vann Årets Vardagslivsreportage Inrikes för reportaget ”Hej och välkommen till Självmordslinjen”.

Kontakt

 

 

contact@mirandasolvang.com

+46 (0) 76 188 10 88

  • LinkedIn
  • Instagram

Foto: Stina Stjernqvist/PFK Sthlm

180819904_2849316481983739_7832364373559315779_n.jpg
Bild_03.jpeg
bild_01.jpeg
Bild_04.jpg
bottom of page